Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Tzon -Tzon Vesrsus Ken



Στην αρχή, είσαι μικρό κοριτσάκι. παίζεις με τη Βarbie σου και ανταλλάσσεις αλληλογραφίες με τις φιλενάδες σου. Τα αγόρια δεν υπάρχουν στον κόσμο σου.

Σιγά σιγά ανακαλύπτεις τον Tzon -Tzon και τον Ken οι οποίοι είναι φίλοι της Barbie σου και στη συνέχεια ο ένας από αυτούς (ενίοτε και εναλλάξ αν είσαι πολύ προχώ για την ηλικία σου) τα φτιάχνει με την κούκλα σου και γίνονται ζευγάρι.

Κάπου εκεί ανακαλύπτεις τον Στέφανο στο νηπιαγωγείο ή τον Γιωργάκη στο απέναντι θρανίο. Δέχεσαι να παίζεις κυνηγητό μαζί του, άντε και στρατιωτάκια που και που αρκεί κι αυτός να τα φτιάξει μαζί σου. Όταν σε ρωτάει τί εννοείς, του δείχνεις απλώς το χαμόγελο της κούκλας σου και τον ντυμένο στη τρίχα Τζον Τζον να βγάζουν βόλτα το σκυλάκι τους. Ε! δεν θέλει παραπάνω εξηγήσεις.

Τα χρόνια περνούν και μετά το Γιωργάκη έρχεται ο Γιώργος/ Μανώλης/ Κώστας/ Μπάμπης/Βαγγέλης/κ.τ.λ.) και γίνεται το ζευγάρι σου.

Τέρμα τα στρατιωτάκια και (κυρίως) το κυνηγητό. Στο παιχνίδι τώρα πια μπαίνουν τα φιλιά, οι αγκαλιές και τα όνειρα για βόλτες με σκυλάκι.




Είσαι ευτυχισμένη γιατί βρήκες τον Τζον Τζον σου.Μπορεί να μην έχει μόνιμα καρφιτσωμένο επάνω του το χαμόγελο, μπορεί η γκαρνταρόμπα του να μην απαρτίζεται από χιλιάδες συνολάκια και αξεσουάρ αλλά είναι ο Τζον Τζον σου.

Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Κεν..Είναι νέο μοντέλο, με καινούρια αξεσουάρ, και μοδάτη γκαρνταρόμπα.Άσε που μπορεί να έχει ήδη και δικό του σκυλάκι. Η Barbie για πρώτη φορά στη ζωή της μπαίνει σε δίλλημα (το: γαλάζιο πουκάμισο ή την ανοιχτή μπορντώ μπλούζα δεν μετράει).


Τον Τζον Τζον τον ξέρει χρόνια/μήνες. Είναι καλός, την αγαπάει, την έχει πάει (ενίοτε) και στην οικογένειά του και θυμάται πάντα τα γενέθλιά της. Αλλά είναι παλιό μοντέλο, έχει αλλεργία στα σκυλιά, αδυναμία στο ποδόσφαιρο και ούτε καν πρόσεξε το νέο της φόρεμα.
Από την άλλη ο Κεν μόλις βγήκε στις βιτρίνες. Το περιτύλιγμα γυαλίζει και φωνάζει: Σκίσε με, σκίσε με.



Τί κάνει η Barbie?





Xμ... μάλλον δεν ήταν το κατάλληλο ποστ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά πρόσφατα καταρρίφθηκε από μία καλή μου φίλη ο all time classic μύθος μου της Barbie που καταλήγει πάντα με τον John John.

H αλήθεια είναι πως πάντα θα εμφανίζεται κάποιος Ken στη ζωή μιας γυναίκας. Η αλήθεια μάλιστα είναι πως κάποιες φορές, ο Κεν μπορεί να είναι και καλύτερος από τον John John και τελικά αυτός να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί της.

Η επιλογή και το ζύγισμα είναι στο χέρι της κάθε Barbie.Μακάρι να παίρνει πάντα τις καλύτερες αποφάσεις.


Εγώ όμως πάντα θα φωνάζω: Respect στον John John. Ο πρώτος άντρας που σε αγάπησε πραγματικά μπορεί να άλλαξε μέσα στο χρόνο, αλλά η αγάπη δεν αλλάζει ποτέ...


















2 σχόλια:

koulpa είπε...

Αχ ας διαλέξει η κάθε μπάρμι όποιον θέλει.. με λογική ή το συναίσθημα.. κι όσο για τη σωστή επιλογή.. κανείς δε θα το μάθει ποτέ (ευτυχώς).. μόνο οι νεκροι δε κάνουν λάθη..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

O Psaras είπε...

Οκ, απλά να πω ότι ο Τζον Τζον ήταν το αγόρι της Μπίμπι Μπο (από ελληνική βιομηχανία με κούκλες). Οπότε κάτω τα χέρια τους οι θεογκόμενες Μπάρμπι από το εξωτερικό!!